Ράλι Ντακάρ – Team Peugeot Total Η κυριαρχία συνεχίζεται!

dakar_2008_results

Μετά την 7η ειδική διαδρομή η Team Peugeot Total έχει τον απόλυτο έλεγχο του πιο δύσκολου αγώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τα 2008 DKR να φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης!

Μετά τους Sébastien Loeb και Stéphane Peterhansel, ήταν η σειρά του έμπειρου Carlos Sainz για να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο φετινό Ντακάρ και πίσω από το τιμόνι του νέου PEUGEOT 2008 DKR. Ο Ισπανός κατάφερε να τερματίσει στην 7η ε.δ. μπροστά από τους Loeb/Elena και να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο την πρώτη του εβδομάδα στο φετινό Ντακάρ.
Οι Loeb/Elena ηγούνταν στην ειδική διαδρομή, αλλά έχασαν πολύτιμο χρόνο στο δεύτερο σκέλος λόγω προβλήματος στο σύστημα υπερτροφοδότησης, αλλά και λάθους στην διάρκεια της πλοήγησης. Τελικά, ο Αλσατός τερμάτισε 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sainz διατηρώντας την 1η του θέση στην γενική κατάταξη. Ο Peterhansel τερμάτισε στην 4η θέση της ειδικής, ενώ αξιόλογο αποτέλεσμα σημείωσε και ο Despres στην 6η θέση.

Η Peugeot Team Total ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη εβδομάδα του Ντακάρ σημειώνοντας δύο φορές το «1-2-3» και τέσσερις το «1-2» στις έως τώρα ειδικές διαδρομές. Πρόκειται για μία συναρπαστική πορεία της ομάδας και των πληρωμάτων των τεσσάρων 2008 DKR με τον εμβληματικό Λέοντα να βρυχάται στις ερήμους της Αργεντινής και της Βολιβίας!

Bruno Famin, Διευθυντής στην Peugeot Sport: «Αυτή η ειδική μας πήγε καλά. Η ομάδα μας έκανε ένα ακόμη «1-2». Χαρήκαμε πάρα πολύ βλέποντας τον Carlos να κερδίζει την πρώτη του πίστα στο Ντακάρ πίσω από το τιμόνι του PEUGEOT 2008 DKR. O Sebastian τερμάτισε πολύ κοντά, ενώ ο Stephane παρακολουθεί από κοντά. Η τελευταία μας επίδοση ήταν εξαιρετική αλλά έχουμε να λύσουμε μερικά προβληματάκια όπως με τους αισθητήρες του κινητήρα που σχετίζονται με την διαχείριση του τούρμπο».
Carlos Sainz (PEUGEOT 2008 DKR Νο303): «Η μέρα ήταν ok, δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα. Είμαι χαρούμενος που έκανα την πρώτη μου νίκη στο Ντακάρ με ένα PEUGEOT. Το ξεκίνημα της εβδομάδας ήταν δύσκολο, καθώς την 1η μέρα χάσαμε 14 λεπτά. Τώρα τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο και είναι ωραία μετά από τόσο σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει».