Ράλι Ντακάρ – Team Peugeot Total. H PEUGEOT κατέκτησε το Ντακάρ 2016!

slider1

Ράλι Ντακάρ 2016

Μετά από 26 χρόνια, η PEUGEOT είναι ο μεγάλος νικητής στο ράλι Ντακάρ 2016, για 9η φορά στην ιστορία του δυσκολότερου αγώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό! Τα αποκλειστικά δικίνητα PEUGEOT 2008 DKR επικράτησαν καθολικά μετά από μία συναρπαστική εμφάνιση, με αποκορύφωμα τους Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret που τερμάτισαν στην 1η θέση!
Η PEUGEOT κατέκτησε το φετινό Ντακάρ στην μόλις 2η της συμμετοχή, απ’ όταν ο αγώνας ξεκίνησε να διοργανώνεται στη Νότια Αμερική. Τα 2008 DKR ήταν τα ταχύτερα σε εννέα – από τις 12 συνολικά – ειδικές διαδρομές, πετυχαίνοντας επτά «1-2» και δύο «1-2-3». Μετά από 25 χρόνια από την 1η του νίκη στο Ντακάρ (με μοτοσικλέτα), ο Stéphane Peterhansel πέτυχε την 12η νίκη του στο Ντακάρ (κατέχει 6 με μοτοσικλέτα, και έξι με αυτοκίνητο με συνοδηγό τον Jean-Paul Cottret».

ράλι ντακάρ 2016

Οι Cyril Despres/David Castera και Sébastien Loeb/Daniel Elena αποτέλεσαν την έκπληξη του ράλι Ντακάρ 2016, καθώς τερμάτισαν στην 7η και 9η θέση, αντίστοιχα. Τρία από τα τέσσερα 2008 DKR ολοκλήρωσαν το φετινό ράλι Ντακάρ, με τους Carlos Sainz/Lucas Cruz να κρατούν τα ηνία του αγώνα, μέχρι τέσσερις μέρες προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ωστόσο, στάθηκαν άτυχοι και εγκατέλειψαν, αλλά με την σπουδαία εμφάνισή τους συνέβαλλαν στην τεράστια επιτυχία της Team Peugeot Total.

O Sébastien Loeb ήταν ο πρώτος που νίκησε σε ειδική διαδρομή, ενώ οι Stéphane Peterhansel και Carlos Sainz ήταν πάντοτε πολύ κοντά του. Στην διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, στις τρεις πρώτες θέσεις κυριαρχούσαν τα 2008 DKR. H δεύτερη εβδομάδα του ράλι ήταν πιο απαιτητική, όπου οι Loeb και Sainz έχασαν το πλεονέκτημα που είχαν για μία νίκη (λόγω ντεραπαρίσματος και μηχανικού προβλήματος στην 10 ε.δ., αντίστοιχα). Ο Cyril Despres είχε ήδη χάσει χρόνο στην 5η ε.δ. λόγω προβλήματος στο τούρμπο. Ο Peterhansel κατάφερε να οδηγήσει προσεκτικά και να τερματίσει, έχοντας δημιουργήσει μία απόσταση ασφαλείας, από την 10η ε.δ., που έφτανε την μια ώρα

Επόμενη στάση: το Ντακάρ 2017!