Στα χιόνια με το SUV Peugeot 3008!

Το νέο SUV Peugeot 3008 υποβλήθηκε από τους μηχανικούς της γαλλικής εταιρείας σε μια ακραία δοκιμή στις χιονισμένες γαλλικές Άλπεις.

Το νέο μοντέλο της Peugeot υποβλήθηκε από τους μηχανικούς της γαλλικής εταιρείας σε μια ακραία δοκιμή. Το 3008 ανέβηκε στις χιονισμένες γαλλικές Άλπεις όπου αντιμετώπισε μ’ επιτυχία ακραίες συνθήκες με πάγο και χιόνι.

Peugeot-3008-test-drive-snow-2

Πιθανόν να έχετε συνδυάσει τη Peugeot ως φίρμα με αυτοκίνητα πόλης,  ή και οικογενειακά αυτοκίνητα. Τα γαλλικά μοντέλα είναι πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα καθώς στη γκάμα υπάρχει διαθέσιμη μια επιλογή για κάθε περίπτωση. Η Peugeot τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο των crossover με τα 2008 και 3008. Η γαλλική φίρμα έχει μακρά παράδοση σε πολυμορφικά αυτοκίνητα.

Με τη δοκιμή του 3008 στις Άλπεις οι Γάλλοι ήθελαν να δείξουν τις δυνατότητες του Grip Control. Όπως έχουν δείξει πολλές αναλύσεις και έρευνες οι καταναλωτές θεωρούν δεδομένο πως ένα crossover αυτοκίνητο έχει το ύψος και την πρόσφυση για να φτάσει μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Τo Grip Control βοηθά τον οδηγό ενός προσθιοκίνητου αυτοκινήτου να κινηθεί ακόμη κι όταν η πρόσφυση είναι λίγη. Διαθέτει πέντε διαφορετικές χαρτογραφήσεις: κίνηση σε άσφαλτο, χιόνι, οff-road (λάσπη, χώμα, βρεγμένο γρασίδι), άμμο και κίνηση έως 50km/h χωρίς καθόλου ηλεκτρονικά βοηθήματα. Καθότι το συγκεκριμένο Peugeot 3008 φορούσε και χειμερινά ελαστικά κατάφερε με τη χαρτογράφηση Snow να κινηθεί με ασφάλεια σ’ αυτές τις συνθήκες.

VAL D ISERE 16

Με την επιλογή “Snow” μειώνεται η απόκριση στο γκάζι, το ABS επιτρέπει ένα μικρό μπλοκάρισμα όταν το αυτοκίνητο κινείται με πολύ λίγα χιλιόμετρα, το τιμόνι γίνεται πιο αδρανές. Επίσης το antispin επιτρέπει λίγο σπινάρισμα χωρίς να κόψει γκάζι για να φτιαχτεί πρόσφυση. Το Grip Control της Peugeot αντιμετωπίζει με επιτυχία το 95% των περιπτώσεων  που πιθανόν να εμπλακεί ο οδηγός. Ταυτόχρονα δε έχει κανένα από τα μειονεκτήματα των 4κίνητων οχημάτων όπως το βάρος και η αυξημένη κατανάλωση.

Οι μοναδικές εικόνες από τις γαλλικές Άλπεις με το Peugeot 3008 στα χιόνια δεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που έχει το νέο μεσαίο προσθιοκίνητο Crossover της γαλλικής εταιρείας.