Αυτό ειναι το νέο PEUGEOT 508

Το νέο PEUGEOT 508 αλλάζει τα πάντα. Περισσότερο συμπαγείς διαστάσεις και περιορισμένο ύψος. Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός δείχνει ένα πιο επιθετικό και πιο στιβαρό αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το εμβληματικό design του PEUGEOT iCockpit®. Υποδειγματική οδική συμπεριφορά, νέοι κινητήρες, πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών και αλματώδης εξέλιξη στην ποιότητα, είναι μερικά από τα σημεία που καθιστούν το νέο PEUGEOT 508, πρότυπο στο segment D, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη στρατηγική αναβάθμισης της μάρκας.  

“Το νέο PEUGEOT 508 είναι γεγονός! Συνεχίζοντας την επιτυχία της επιθετικής πολιτικής με τις παρουσιάσεις των SUVPEUGEOT 2008, 3008 και 5008, χρειαζόμασταν ένα όραμα για ένα μεγάλο sedanτης PEUGEOTπου θα συνέχιζε να προκαλεί με ένα όχημα που θα προκαλούσε αίσθηση. Και στα μοντέλα του segmentD, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Περισσότερο από ποτέ, το νέο PEUGEOT 508 ενσαρκώνει τις φιλοδοξίες που έχουμε καθορίσει σαν μάρκα εδώ και πολύ καιρό: να φτάσουμε την PEUGEOTστην κορυφή των premiumκατασκευαστών” 

JeanPhilippe IMPARATO, PEUGEOT CEO

Ένα εναλλακτικό concept για μία κατηγορία που αλλάζει

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, η παραδοσιακή κατηγορία D των sedan, μετά από σχεδόν μία 10ετία πτωτικής πορείας, τα τελευταία 4 χρόνια έχει σταθεροποιηθεί. Κάτω από την πίεση μιας ευρείας γκάμας επιλογών που έχουν οι πελάτες της κατηγορίας και ειδικά από τα SUV, τα μεγάλα sedan ανακάμπτουν μέσω της προσφοράς μοντέλων από τους premium κατασκευαστές, που διακρίνονται τόσο από μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων όσο και από ισχυρή ταυτότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, οι σχεδιαστές του νέου PEUGEOT 508 προσπάθησαν να καταστήσουν σαφή τον μοναδικό τους στόχο: να αποστασιοποιηθούν από το συμβατικό 4θυρο αμάξωμα 3 όγκων και να στραφούν προς ένα coupé με πέντε πόρτες.

Τολμηρό design

“Το νέο PEUGEOT 508 έρχεται να συμπληρώσει σχεδιαστικά μία εντελώς ανανεωμένη γκάμα. Διαθέτει όλα τα στιλιστικά χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν σε πρωτότυπα όπως το PEUGEOTExalt και το PEUGEOTInstinct. Το iCockpit® στο νέο PEUGEOT 508 προέρχεται απευθείας από το πρωτότυπο Exalt 

Gilles VIDAL, Επικεφαλήςσχεδιασμού PEUGEOT

Με την πρώτη ματιά το PEUGEOT 508 τραβάει τα βλέμματα χάρη στη δυναμική του εμφάνιση.

Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε – δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. – και οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό κι αντανακλά δυναμισμό. Η μοντέρνα κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πιο πρόσφατο πρωτότυπο της PEUGEOT, το Instinct. Με το γνωστό λιοντάρι στο κέντρο της μάσκας και το λογότυπο της μάρκας στο χείλος του καπό, το νέο PEUGEOT 508 αποτίνει φόρο τιμής στον διάσημο πρόγονό του. Το PEUGEOT 504 και 504 coupé.

Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή.

Το καπό έχει χαμηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να τονίσει τον δυναμισμό του νέου PEUGEOT 508, ενώ το συνολικό παρουσιαστικό του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τραβά τα βλέμματα από όποια γωνία κι αν το κοιτάξει κανείς. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο μπροστινό μέρος του νέου PEUGEOT 508, καταλήγουν να δώσουν στο αυτοκίνητο μια πραγματική αίσθηση ποιότητας και χαρακτήρα, όντας ταυτόχρονα και σε απόλυτη ταύτιση με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της PEUGEOT.

Η γραμμή της οροφής του νέου PEUGEOT 508 είναι ρέουσα κι ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της κατηγορίας των premium μοντέλων. Εντούτοις το αυτοκίνητο δείχνει συμπαγές: το συνολικό μήκος περιορίζεται στα 4,75 μ, γεγονός που συμβάλλει στην ευελιξία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο. Τίποτα δεν δείχνει αταίριαστο σε ένα αμάξωμα που η PEUGEOT εκμεταλλεύθηκε όλη της εμπειρία ώστε να αναβαθμίσει τόσο την εμφάνιση όσο και την ποιότητά του.

1519263868_peugeot_508_2202styp_103

Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων μοντέλων της PEUGEOT. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα. Η αισθητική των πίσω φώτων που προέρχονται κατευθείαν από το πρωτότυπο Quartz, αποτελεί πλέον κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέου μοντέλου της μάρκας. Τα συγκεκριμένα φώτα λειτουργούν μέρα-νύχτα και διαθέτουν λειτουργία μεταβαλλόμενης φωτεινότητας, γίνονται δε άμεσα αναγνωρίσιμα χάρη στις τρείς φωτιζόμενες λωρίδες. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που εντυπωσιάζει, είναι και το διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα που αντιλαμβάνεται κανείς ανάλογα από ποια γωνία βλέπει το αυτοκίνητο (από πίσω ή από το πλάι).

Η πίσω πόρτα του PEUGEOT 508 εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε ένα χώρο αποσκευών συνολικής χωρητικότητας 487 λίτρων

Στην καμπίνα κυριαρχεί το PEUGEOT iCockpit®

Στο εσωτερικό του νέου PEUGEOT 508 συναντάς ένα καινούργιο κόσμο, όπου κυριαρχεί η πρωτοτυπία και η ποιότητα. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον κορυφαίο πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στην νέα έκδοση του PEUGEOT iCockpit®.

Το i-Cockpit® παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο PEUGEOT 208 κι εξελίχθηκε σε κάθε νέο μοντέλο της Μάρκας. Από το PEUGEOT 2008 SUV στο PEUGEOT 308 και στα πιο πρόσφατα SUV, τα PEUGEOT 3008 και 5008. Τρείς γενιές του PEUGEOT i-Cockpit® αποτελούν ήδη χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της μάρκας.

Βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit® είναι:

  • Το τιμόνι μικρής διαμέτρου
  • Η μεγάλη οθόνη αφής των 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) σε διάταξη 8:3
  • Η μονάδα HUD (headup display) με την υψηλής ανάλυσης ψηφιακή οθόνη των 12,3’’

Με πληθώρα δυνατοτήτων προσωπικής διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), η μονάδα HUD τοποθετείται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο (στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η νέα λειτουργία νυχτερινής όρασης/night vision).

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται απόλυτα στον πίνακα οργάνων και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το head-up display. Στο επίπεδο εξοπλισμού Active η οθόνη έχει διαγώνιο 8’’, ενώ από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, η οθόνη είναι 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD).

Συνοδεύεται από επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση και μόνιμη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης: ραδιόφωνο, κλιματισμό, πλοήγηση, ρυθμίσεις αυτοκινήτου, τηλέφωνο, εφαρμογές δικτύωσης και i-Cockpit®Amplify

2018-Peugeot-508-8

Κορυφαία επίπεδα άνεσης και ποιότητας κατασκευής

Το νέο PEUGEOT 508 είναι μία πρόκληση για υψηλού επιπέδου ταξίδια. Η επιλογή ποιοτικών υλικών στο εσωτερικό,και η σημασία στις λεπτομέρειες του φινιρίσματος, δίνουν στους επιβάτες μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και μοντέρνο περιβάλλον.

Το κάθισμα του οδηγού (και του συνοδηγού από το επίπεδο εξοπλισμού Allure) διαθέτει πληθώρα ρυθμίσεων απόστασης και κλίσης, αλλά και στήριξης της οσφυϊκής χώρας (ηλεκτροπνευματική κίνηση 4 ρυθμίσεων – διαθέσιμη προαιρετικά από το επίπεδο εξοπλισμού Active).

Στα καθίσματα υπάρχει επίσης και η δυνατότητα 8 ηλεκτρικών ρυθμίσεων με δύο μνήμες, καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας μασάζ με 5 διαφορετικά προγράμματα.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης πληθώρα αποθηκευτικών χώρων συνολικής χωρητικότητας που φτάνει τα 32 λίτρα (!), τέσσερεις θύρες USB, μία υποδοχή τύπου jack στο κεντρικό υποβραχιόνιο και δύο ρευματολήπτες 12V (ένας βρίσκεται στο χώρο αποσκευών), τεράστια πανοραμική ηλιοροφή και κορυφαίο ηχοσύστημα της φημισμένης εταιρείας ηχοσυστημάτων Focal®.

2018-peugeot-508 (1)

Οικονομία και επιδόσεις

Πέρα από την προσοχή στις λεπτομέρειες σε τομείς όπως η ηχομόνωση, ο περιορισμός των κραδασμών, η ποιότητα κατασκευής εσωτερική και ο περιορισμός του βάρους, στο αυτοκίνητο έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι εκπομπές του CO2.

Το νέο PEUGEOT 508 εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi (εξελιγμένης τεχνολογίας SCR) που επιτυγχάνουν κορυφαίες στην κατηγορία του, τιμές εκπομπών CO2. Αυτά τα επίπεδα απόδοσης είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτα δεδομένου ότι λαμβάνουν υπόψη τις νέες τεχνικές διατάξεις και τη διαδικασία WLTP, η οποία επιδιώκει να εναρμονίσει τα εγκεκριμένα επίπεδα δοκιμών κατανάλωσης με τα πραγματικά επίπεδα κατανάλωσης των χρηστών.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:

  • 1.6 PureTech 180 S&S EAT8
  • 1.6 PureTech 225 S&S EAT8 (μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού έκδοση GT)

και τέσσερεις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi:

  • 1.5 BlueHDi 130 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων)
  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8
  • 2.0 BlueHDi 160 S&S EAT8
  • 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8

1802-PEUGEOT-508-01-1200x800 Peugeot’s-new-generation-508-is-a-different-lion-altogether-16 Peugeot’s-new-generation-508-is-a-different-lion-altogether-28 Peugeot’s-new-generation-508-is-a-different-lion-altogether-39

Made in France

Το νέο PEUGEOT 508 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Mulhouse στη Γαλλία και οι κινητήρες του στα εργοστάσια του Trémery και του Douvrin, γεγονός που πιστοποιεί την ολοκληρωτική «Made in  France» καταγωγή του.

Το PEUGEOT 508 που θα παρουσιαστεί στην προσεχή Διεθνή έκθεση της Γενεύης το 2018, θα ξεκινήσει να πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα από τον Σεπτέμβριο.