Πρώτη η Peugeot Ελλάδας «λανσάρει» το Facebook Chatbot!

peugeot_chatbot

Η Peugeot Ελλάδας πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και είναι η πρώτη εταιρία αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που ενεργοποιεί τη νέα λειτουργία του Facebook, το Facebook Chatbot, επιτρέποντάς σου να βρίσκεις τα μοντέλα, προσφορές και ότι σε ενδιαφέρει γύρω από τη μάρκα μέσα από μία σύντομη συνομιλία.

Η εξέλιξη και η χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα στον κόσμο της τεχνολογίας σήμερα. Βρίσκει εκατοντάδες εφαρμογές και υπόσχεται να απλοποιήσει διαδικασίες με έναν τρόπο πολύ πιο εξελιγμένο και προσωποποιημένο από μια γενική αναζήτηση στο web.

Στην κατεύθυνση αυτή η Peugeot Ελλάδας πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και είναι η πρώτη εισαγωγική εταιρία αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που ενεργοποιεί τη νέα λειτουργία Facebook, το Facebook Chatbot!

Η διαδικασία είναι απλή: Αφού ακολουθείς της σελίδα Peugeot Ελλάδας στο Facebook, μέσω του Messenger ξεκινάς μια συνομιλία με αποδέκτη το peugeot.gr, όπως θα έκανες με οποιοδήποτε φίλο σου. Ξεκινάς την διαδικασία πατώντας «Get Started».

peugeot_chatbot1

Αν η αναζήτησή σου θέλεις να γίνει ακόμα πιο συγκριμένη, μπορείς να προσθέσεις κάποια λέξη, όπως ας πούμε το όνομα ενός μοντέλου και θα λάβεις ως απάντηση άν θες να ζητήσεις προσφορά, να κλείσεις Test Drive ή με Link να πάς στο full showroom του μοντέλου και να μάθεις περισσότερα.

Δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιας επιπλέον εφαρμογής και όλα γίνονται με φυσικό τρόπο, όπως σε μια απευθείας συνομιλία. Η νέα λειτουργία του Facebook Messenger, που πρώτο από όλες τις εταιρίες αυτοκινήτων στην Ελλάδα υιοθετεί η Peugeot Ελλάδας, βασίζεται στα «bots» (από τη συντόμευση της λέξης ρομπότ, στη γλώσσα των προγραμματιστών) και είναι εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (CEO Facebook) έχει εκφράσει επανειλημμένως την πεποίθησή του ότι η επόμενη μεγάλη αλλαγή στο ψηφιακό σύμπαν θα έρθει μέσα από την ευρύτερη ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Αναφερόμενος συχνά στα επόμενα βήματα εξέλιξης της δημοφιλέστερης on line πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, έχει μιλήσει και για την τρέχουσα αναβάθμιση του Messenger σε υπηρεσία παροχής άλλων υπηρεσιών από τρίτους, πέραν αυτής της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων.