Νέο Peugeot 2008: Αγάπη μου συρρίκνωσα το SUV!

Peugeot 2008 suv

Το Peugeot 2008 είναι ένα κόμπακτ SUV, χαρακτηριστικό δείγμα φιλοσοφίας της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία που δείχνει εξαιρετική δυναμική τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί από εσάς μπορεί να έχετε ταυτίσει τη Peugeot με αυτοκίνητα πόλης, που σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρώνουν και τέλη κυκλοφορίας. Βέβαια η Peugeot έχει και εξαιρετικά οικογενειακά αυτοκίνητα πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα. Αυτές οι δυο κατηγορίες συνδυάζονται με ιδανικό τρόπο στα crossover αυτοκίνητα όπως είναι το Peugeot 2008.


Το νέο Peugeot 2008 ξεχωρίζει ειδικά στην έκδοση «GT Line» που είναι η δημοφιλέστερη για τους πελάτες της φίρμας. Στο εσωτερικό η μοναδική οδηγοκεντρική σχεδίαση i-Cockpit® προσφέρει αίσθηση αμεσότητας, ελέγχου, ευελιξίας και φυσικά αυξημένη ενεργητική ασφάλεια καθώς βάζει τον οδηγό στο επίκεντρο. Το σύστημα Grip Control προσφέρει πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα είδη οδοστρώματος. Μάλιστα συνδυάζεται μέσω ειδικής ρύθμισης με χειμερινά ελαστικά Mud & Snow. Είναι ασυνήθιστο σ’ αυτή την κατηγορία των κόμπακτ SUV να βρεις εξοπλισμό όπως Mirror Screen βασισμένο σε MirrorLink αλλά και Apple Car play σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας, Active City Brake και Park Assist.

peugeot-2008-suv-3
Οι σύγχρονοι κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 συνδυάζουν την απόδοση με την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας του καυσίμου. Αιχμή του δόρατος είναι ο ολοκαίνουργιος 3κύλινδος υπερτροφδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.2lt Pure Tech 130PS που συνδυάζεται με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο αλλά και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

peugeot-2008-suv-2

Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες Blue Hdi 1.6lt υπάρχουν εκδόσεις με 75, 100 και 120PS. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εκπομπές CO2 μένουν κάτω από τα 100gr/km. Επιπρόσθετα η τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) με το ειδικό φίλτρο Diesel Particulate Filter (DPF) είναι η πιο αποτελεσματική της αγοράς στη μείωση των οξειδίων αζώτου (ΝΟχ). Συνολικά οι εκπομπές CO2 και (ΝΟχ) είναι μειωμένες έως και 4% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά πετρελαιοκινητήρων προδιαγραφών Euro 5.